Google Website Translator

2.1.12

Classic Car Museum στη Μάλτα!



Πηγαίνεις λοιπόν στη Μάλτα, μια χώρα 300.000 κατοίκων με κάκιστους δρόμους και λες «εδώ θα αποτοξινωθώ από το πιο σκοτεινό και καταστροφικό δημιούργημα του ανθρώπου, που καταδυναστεύει την ψυχή μου και με κρατά δέσμιο των παθών μου… το αυτοκίνητο!»
Και όλα δείχνουν ότι θα το πετύχεις, αφού τα πολυάριθμα “Maruti”, “Toyota Corsa”(!) και άλλα κακόγουστα αστεία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σε βοηθούν να ξεπεράσεις γρήγορα το κακό σου συνήθειο να ρίχνεις διαρκώς κλεφτές ματιές στο δρόμο για να δεις τι πέρασε…

Μέχρι που βλέπεις μια διαφημιστική πινακίδα που γράφει “Classic Car Museum” και επειδή η Μάλτα παραείναι μικρή για επίσκεψη ενός μήνα, αποφασίζεις να το επισκεφθείς για να γεμίσεις το πρόγραμμά σου και -αν είσαι τυχερός και έχει πέσει κάτι καλό σ’αυτό το ξερονήσι της Μεσογείου- να γεμίσεις και την ψηφιακή σου με μερικές ακόμα φωτογραφίες.

Όταν κατεβαίνεις τα σκαλιά για να φτάσεις στο υπόγειο(!) όπου εκτίθενται τα αυτοκίνητα, κάνουν την παρουσία τους οι πρώτες δυνατές φωνές της συνειδήσεώς σου που λένε ότι «πέταξες 2x2.75 λίρες Μάλτας» (καν’το x 2.4 και να’σου 14.2 ευρώ!)

Όπα! Πέρα από τις γεμάτες μυρωδιές από Castrol και (λιγοστά ομολογουμένως) θυμάρια φωτογραφίες από παλιά Ράλλυ στη Μάλτα (ναι! υπάρχει και αυτό το είδος), μόλις φτάνεις στο υπόγειο αντικρίζεις αμέσως ένα χώρο δουλεμένο με πολύ μεράκι και σε πρώτο πλάνο μια υπέροχη Jaguar S-Type… Ω ναι! Υπάρχει ζωή και στη Μάλτα!! Η συνέχεια έρχεται με πολλά και ωραία Fiatάκια, Ford, Lotus, Triumph, Mini, Mercedes,BMW, κατακόκκινες Alfa, Ferrari και πολλά άλλα!

Τελικά η ψηφιακή «επιβαρύνθηκε» με ακόμη 110 φωτογραφίες… Δυστυχώς καμιά τους δεν απεικονίζει τη διάθεση και το μεράκι του ιδιοκτήτη του μουσείου, ο οποίος είναι παλιός αγωνιζόμενος αλλά και οργανωτής των αγώνων της Μάλτας, ενώ όταν κουράζεται από την «υπερβολή» των σύγχρονων supercar του (διαθέτει μια 550 Maranello, μια Gallardo και μια Corvette…) οδηγεί την παλιά του Alfa Giulietta Sprint Speciale του ’60 στο ιστορικό Mille Miglia…
“La corsa piu bella del mondo”!
Από τη Μάλτα,
Νεκτάριος-Λ  Α.
(28/7/2006)

Δεν υπάρχουν σχόλια: